torstai 27. kesäkuuta 2013

Tyytyväisyydestä

Tyytyväisyydestä ja onnellisuudesta:

Tämä on nyt kohtuullisen lyhyt kirjoitus mutta kirjoitan kuitenkin aiheesta joka on nyt ollut paljon esillä asiakkaiden kanssa.
Onnellisuus ja tyytyväisyys itseä kohtaan:
Todella tärkeä ja kantava voima arjen pyörteessä. Monet meistä unohtavat tsempata itseään ja muistuttaa siitä kuinka hyvin pärjää ja kuinka hyvä jossain asiassa on. Helpompaahan se on itseään mollata ja aina kääntää muiden kommentit negatiiviseen suuntaan. Usko siihen että pystyy on tärkein asia kun päättää jotain, olethan mahdollisesti saanut monien havitteleman työpaikan, valmistunut hyvillä arvosanoilla tai osaat puhua montaa kieltä!"Minä pystyn"- on aika kulunut slogan ja mietelause mutta totista totta kuitenkin!
Näin on!! Juuri eilen tämä kävi omassa mielessäni kun vedettiin seinäjoen cf salilla päivän wodia....
Joupin mäkeä kavutessa parin asiakkaan kanssa toinen totesi että pitäisi Lauran kommentit ja "piiskaukset" nauhoittaa jotta sitten itse mäkeä kiivetessä jaksaisi painaa.
Tämä suuri takapiru on tärkeä ja oleellinen osa liikunnan aloitusta ja sitä että tehdään asiat oikein mutta löytyy se takapiru omastakin päästä ( ehkei näin suuri mutta kuitenkin ;) ).

Se että on onnellinen voi tarkoittaa montaa asiaa yhtä aikaa ja erikseen, ne saattavat liittyä valmennukseen ja/tai tuloksiin tai ne voivat olla jotain ihan muuta. Kuten päivällinen omalla terassilla kaikessa rauhassa todella kiireisen ajanjakson keskellä.

Kanaa 150 gr, fetaa 40 gr ja paljon kurkkua+tomattia!

Pitäisi muistaa kiittää itseään hyvin tehdystä treenistä tai hyvin sujuneesta päivästä ruokailuiden osalta, tai vain olla tyytyväinen siihen että lähdit salille tai lenkille edes puoleksi tunniksi! Eikä aina tarvitse painaa hampaat irvessä ja veren maku suussa, liikunnasta pitää myös nauttia!



Rakas ystäväni Insku joka reenaa kovaa bf kisoihin!

Näin se on!

Ilmajoen naisia kuulailemassa :)


Joskus onnistuminen voi olla sitä että ei syökkään totuttua hampurilaisateriaa ja jälkkäri karkkeja vaan yhden hampurilaisen ja jälkkäriksi vaikka puolikkaan korvapuustin!

Nyt kesällä on juhlia ja kaikenmaailman kissanristiäisiä joissa tulee syötyä huonosti ja liikaa, samoiten pelkkä grillaaminen ja jäätelön syöminen silloin tällöin (päivittäin) pilaa hyvää rytmiä. Moni myös stressaa sitä ettei osaa lomalla syödä oikein kun ei ole niitä tuttuja rutiineja. Sitten vaan pitää luoda ne loma rutiinit! Mietit miten ja missä välissä syöt tai ainakin suunnittelet mitä syöt, pidä huolta myös ateriarytmistä ettei se katoa ja silloin illan grillimakkarat houkuttavat liikaa ;) 
Näin onnistut pitämään painosi kurissa kesälläkin ilman että tulee kamalia morkkiksia jotka kestää 2 viikkoa putkeen ja joista alkaa jälleen uusi kierre alaspäin!

Liikkumisen kevennys on kesällä monella mielessä, itse valmentajana toivoisin että ihmiset juuri nauttisivat kesästä liikkuen ulkona ja tehden kaikenlaisia "extreme" treenejä! 
Yleisurheilu kentät ovat maksuttomia ja lähes päivittäin käytössä, uimaan pääsee ulos, kuulailla voi ulkona! Mäkitreenit vaikka vain hiekkamontulla ovat mahtavia, nekin jokainen tekee oman kuntonsa mukaan!! Eli ei tarvitse teräs pakaroita kiivetäkseen mäkeä, tarvitsee vaan hyvän tsempin!!
Samoiten suolla kävely/juoksut ovat erinomaista liikuntaa, varsinkin polvi ongelmaisille suo on mitä mahtavin alusta ;) 
Eli elkää ihmiset pistäkö reenien keventämistä kesän ja "kiireiden" piikkiin, pitäkää sitten pimeänä syksynä niitä kevyitä viikkoja kun muutenkin on kova arkihärdelli päällä!

Jonna juoksee intervalleja!

Kaikki lähtee jostain liikkeelle ja kaikilla on asioita elämässään joista muut ovat juuri Sinulle kateellisia! Muista se seuraavan kerran kun voivottelet reisiäsi tai mahaasi, juuri Sinulla saattaa olla todella kauniit pohkeet tai vaikka paksu tukka!:) 

Kivaa loppu viikkoa kaikille ja nauttikaa lämmöstä, sielä saa hyvän hien pintaan ;)



Laura






1 kommentti:

  1. itsensä mollaaminen on niin helppoa, jossei itse, niin aina jollain lailla kääntää toisten puheet tavalla tai toisella negatiiviseksi. Sitten kun itse on orientoitunut ja saa itsestään irti menemällä ja tekemällä jotain, jota luulee ja pitää mielekkäänä, ajatteleekin vain mitä muut sanoo. Tuntee sen piston selässään, kuinka toiset vahtaa ja ihan varmasti ne puhuu.. Paskat ne mitään puhu, näin jälkeen päin ajateltuna.. mutta kuinka saada mielensä ymmärtämään asian heti, eikä jälkeenpäin. Kun on päästänyt itsensä nurkkaan piiloon, kuinka sieltä nousta. Liikkuminen on ihanaa ja mielekästä, kun sen tekee silloin kun on varma ettei kukaan näe. Tähän on jouduttu eikä tästä pääse kuin parempaan. Itsensä tsemppaaminen on aloitettava jostain. Pikkuhiljaa hyvä tulee. :) kiitos hyvästä tekstistä.. laittoi ajattelemaan oikein kunnolla itseään ja tulevaisuutta, "onko minun oikeasti hyvä olla näin, vai teenkö asialle jotain, niin etten välitä muiden puheista tai ajatuksista, jotka todellisuudessa ovat vain minun päässäni"

    VastaaPoista